Amber's

For the love of dogs

Amber’s

Delen naar social media

Amber’s

Honden maken een heel groot deel van mijn/ons leven uit. U mag wel stellen dat het mijn passie is.
Hoe interessant honden en hun gedragingen zijn, het blijft mij fascineren.
Jarenlang was ik zeer actief in de hondensport.. van s’morgens vroeg tot s’avonds laat kon je mij op het veld tussen de honden vinden. Daarnaast nog tijd gevonden voor het runnen van een hondentrimsalon, en het volgen van diverse opleidingen, lezingen en workshops m.b.t honden.

Na de nodige jaren kon ik mij steeds minder vinden in de standaard manier van les geven, iedere hond moest en werd volgens het boekje benaderd en behandeld. Dit terwijl er zoveel verschillende rassen, soorten, karaktertrekken en gedragingen zijn. Honden waar je volgens het ‘boekje’ niets mee kon, kregen het advies geëuthanaseerd te worden. (Honden die bijvoorbeeld geen socialisatie hebben gekregen en elk sociaal contact onthouden is geworden hebben last van kennelsyndroom en de enige oplossing was inslapen omdat je hun anders dagelijks confronteert met hun angsten.)
Hier was en ben ik het nog steeds niet mee eens!!!

Amber’s zal nooit en te nimmer omwille van het gedrag van een hond een euthanasieadvies afgeven!!!

Ik verliet de hondensport, en wijdde mij de komende tijden aan mijn eigen roedel honden. En een ieder die hulp met zijn hond nodig had wist mij te vinden en ik begeleidde zover nodig was.

Enkele jaren later zag ik dat er in België een Teckel ter adoptie stond, zij was in beslaggenomen en volkomen zwak en uitgeput opgevangen door een dame met een senioren hondenopvang. Door Claudette werd Stichting Bikers For Animals (www.bikersforanimals.nl) ‘geboren’.

Door onze stichting kom ik veel in aanmerking met honden die hun socialisatieperiode gemist hebben evenals de juiste sociale contacten..hele lieve vriendelijke honden, maar ook veel angstige honden, angstbijten bijvoorbeeld is mij niet vreemd. (Inmiddels hebben wij al vele honden geresocialiseerd, en hebben zij hun geluk bij een nieuwe eigenaar gevonden).

Door het opvangen van deze honden, kreeg ik veel hulpvragen van particulieren, maar ook van andere stichtingen, asiels enz.
Over het algemeen genomen vind ik dat zwerfhonden en o.a. ex-fokhonden verkeerd begrepen worden en in sommige gevallen durf ik zelfs te zeggen dat zij te makkelijk geadopteerd kunnen worden. Mensen die te makkelijk denken over het adopteren of redden van honden met deze achtergronden. Hierdoor lopen de nieuwe eigenaren vaak al snel tegen gedragsproblemen aan waar niemand dan geen antwoord op weet.

Ik merkte dus dat er veel onbegrip in de hondenwereld is, en heb daarom besloten om Amber’s op te richten. Mijn werkterrein bestaat voornamelijk uit het helpen en begeleiden van honden veelal afkomstig uit hele grote fokkerijen, dierenasiels, Stichtingen, Zwerfhonden. Ook eigenaren die bijvoorbeeld een zwerfhond geadopteerd heeft, en geen juiste ..of helemaal geen begeleiding krijgt..van de organisatie waarvan de hond geadopteerd is, kan een beroep op mij doen.
Uiteraard kan ook elke particulier gebruik maken van de diensten die Amber’s biedt.

Ik hoop dat u met veel interesse mijn website zal bekijken en indien nodig kunt u altijd contact met Amber’s opnemen.

 

Een deel van behaalde diploma’s, certificaten, ervaringen op het gebied van honden.
Wij volgen nog steeds met regelmaat cursussen, workshop, lezingen en meer, om onze kennis te verrijken om u en de honden zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Kynologisch instructeur
Instructeur Agility
Instructeur Obedience 1, 2 en 3
Instructeur UV
Instructeur VZH
Instructeur puppy’s
Assistent pakwerk en speuren IPO 1.
K.N.P.V PH1
Instructeur africhting
Instructeur steppen met de hond
Dierentolk sedert 2010
Gediplomeerd Hondentrimster
Diploma AKK
E.H.B.O in de trimsalon
2010 Diploma/certificaat Soft Touch Massage
Diploma/certificaat Reiki master (Usui)
2014 Diploma/certificaat Raindrop Technique mensen en dieren
Edelsteentherapeut mensen en dieren
Dierenhomeopathie
Honden Gedragsdeskundige
Honden gedragsdeskundige Stichting Bikers For Animals sedert 2010
En meer..

| Amber's | Copyright © 2017/2019 - Alle rechten voorbehouden. | website design bij vascofialho.nl |